pagini

marți, 12 noiembrie 2013

Luni la ora de religie am vorbit despre desfrânare pentru că aparent e „un subiect important care trebuie abordat mai în detaliu”. Tot ce am înțeles din lecția aia e că biserica nu cenzurează pe nimeni și pe nimic, dar că ar fi bine să nu ne facem un piercing sau un tatuaj și să susținem homosexualitatea deoarece e o problemă.
Nu cred că pot să descriu cât de nervoasă am fost toată ora aia pentru că se puneau numai întrebări tâmpite și se dădeau numai răspunsuri incomplete și amețitoare și auzeam doar comentarii idioate și nelalocul lor care nu aveau niciun sens. Tot ce vroiam era să îmi spun punctul de vedere și opiniile mele despre subiectul abordat și despre religie și biserică. Dar m-am abținut. M-am abținut și nu cred că voi regreta ceva mai mult anul ăsta decât regret faptul că am tăcut din gură.
Credeam că, din moment ce sunt într-un colectiv în care marea majoritate sunt inteligenți și au o logică dezvoltată, nu o să aud întrebări din partea lor de genul „homosexualitatea e o boală?”. Dar se pare că m-am înșelat pentru că, aparent, ăsta e singurul lucru pe care îl fac zilele astea.
Să afirmi că homosexualitatea e o boală sau să ai nelămuriri în legătură cu asta, să consideri că homosexualitatea e un moft al tinerilor plictisiți de viață, după părerea mea, e o ipocrizie de primă clasă. Să renegi experimente științifice care atestă că da, homosexualitatea e întâlnită la o mulțime de specii de animale doar pentru că nu ai văzut niciodată un leu care aleargă după un leu, sau o girafă care aleargă după o girafă, după părerea mea, din nou, mi se pare, iarăși, o idioțenie de primă clasă.
Nu mi se pare corect ca noi, cei care ne putem bucura de toate drepturile, oportunitățiile și beneficiile posibile, să îi limităm pe cei care fac lucrurile într-un mod diferit. Mereu am fost de părere că, atâta timp cât ceva nu te afectează, direct sau indirect, trebuie să stai la locul tău și să taci din gură pentru că vorbele unei persoane dor.
Biserica nu ne cenzurează în niciun fel și nu ne indoctrinează nimic, dar atunci când vine vorba despre subiecte de genul și ești pro-decizie, ești numit răzvrătit, ți se spune că ceva e în neregulă cu tine și că trebuie să te schimbi pentru că nu gândești precum ceilalți. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

hei hei m-am făcut super rea yolo