pagini

duminică, 28 aprilie 2013

Școala ideală

*nu am mai terminat compunerea


Trebuie să scriu o compunere la română despre școala ideală de 2-2,5 pagini (rotfl s-o crezi tu, profa). Ideea e că mă chinui de ieri să scriu ceva și nu am nicio idee.
Școala ideală... școala ideală e undeva unde mă simt acasă. Undeva unde nu simt o presiune continuă care apasă asupra mea. Undeva unde vreau să mă duc în fiecare zi pentru că mă simt bine acolo.
Școlile pe care le avem nu sunt așa. Ești urmărit mereu de teste și teze și note și proiecte și de inevitabilele certuri cu colegii. Ești stresat și te simți oribil când eșuezi iar din cauza școala devine un loc îngrozitor pe care  detești să îl vezi. Școala ar trebui să fie un loc primitor care te motivează să ai succes.
Aș vrea totuși să putem să ne facem noi un program pentru școală, nu școala să ne facă noua un program. Aș vrea să pot să-mi aleg orele care mă interesează și pe care le consider interesante într-o oarecare măsură. Mi-ar plăcea și mai mult dacă ar exista niște ore concepute pentru a te pregăti pentru maturitate, gen cum să scrii un cec, cum să plătești facturile, cum să te comporți când te duci la un interviu sau când scrii o declarație.
Școala ar trebui să fie un loc primitor și călduros. Ar trebui să fie ca o scăpare, un loc ideal pe care vrei să-l vizitezi în fiecare zi. Școlile ar trebui să fie clădiri mari și spațioase cu geamuri uriașe și cu mobilă din arțar (în special scaune confortabile). Toate școlile ar trebui să expună lucrări reușite ale elevilor săi, mândrindu-se cu ele și adăugând un strop de culoare holurilor imposibil de lungi și de întunecate.

2 comentarii:

hei hei m-am făcut super rea yolo